Bending-Cell_Intro_web.jpg

News Hajlítás teljesen automatizáltan - itt az új Xpert robotcella

A Bystronic az Xpert és Xpert Pro élhajlító préseket teljesen automatizált élhajlító cellákká bővíti. A Bending Cell segítségével nagy sorozatok és változó megmunkálási feladatok hatékonyan és hibáktól mentesen oldhatók meg. Az EuroBLECH 2018 kiállításon a gyártási megoldást MM Award díjjal jutalmazták.

A lemezmegmunkáló ipar nyomás alatt áll: Alacsonyan kell tartani a gyártási költségeket anélkül, hogy a minőség hátrányt szenvedne. Ugyanakkor a formák, méretek és darabszámok növekvő változatossága egyre nagyobb rugalmasságot kíván. Aki versenyképes akar maradni, annak rugalmassá kell tennie a folyamatait és mindenekelőtt automatizálnia is kell. A Bystronic Bending Cell révén mindkettő egyszerre valósul meg.

A teljesen automatizált hajlítócella a kis és nagy gyártóüzemeknek is maximális hatékonyságot és rugalmasságot kínál a hajlítás során. A moduláris felépítés révén a Bending Cell egyedileg a gyártóüzem igényeihez igazítható. A hajlítócella éppúgy ideális feladatlisták feldolgozására, mint változó nagyságú megbízásokhoz – kis darabszámoktól egészen nagy sorozatokig. A fürge robot a csúcstechnológiás Xpert vagy Xpert Pro élhajlító préssel kombinálva automatikusan és hibák nélkül hajtja végre a hajlítási feladatokat.

Időmegtakarítás automatizálással

A Bending Cell minimumra csökkenti a manuális beavatkozásokat és a maximumot hozza ki a rendelkezésre álló erőforrásokból. A 7 tengelyes robot nemcsak önállóan váltja a megfogókat és a hajlítószerszámokat, hanem azt is tudja, hogyan dolgozza fel a leghatékonyabban a feladatot: Az intelligens szoftver minden feladatlistához önállóan meghatározza a használt hajlítószerszámok optimális sorrendjét. Így akár 30 százalék időmegtakarítás is elérhető.

A kezdeti offline programozás után a Bending Cell teljesen önállóan dolgozik. Miközben a robot a hajlítást végzi, a dolgozók a többi feladattal foglalkozhatnak – lemezek vagy alkatrészek oda- vagy elszállításával, a lézeres vágógép vagy a hegesztőberendezés kezelésével. Közben a Bending Cell megbízhatóan valósítja meg az előírtakat. A Bending Cell révén a minőség-ellenőrzés kellemetlen meglepetéseiről már múlt időben beszélhetünk, mert a hajlítócella az intelligens korrekciós funkciónak köszönhetően igen nagy ismétlési pontossággal dolgozik: Az első alkatrész ugyanolyan tökéletes, mint az ezredik.

MM Award díj az EuroBLECH 2018 kiállításon

Az EuroBLECH 2018 kiállításon a Bystronic a Bending Cell megoldásáért MM Award díjat kapott. A «blechnet» és az «MM Maschinenmarkt» magazin szakmai zsűrijét elsősorban a hajlításautomatizálás új koncepciója győzte meg. Az indoklásban a zsűri a következőt emelte ki a Bending Cell vonatkozásában: «A korábban manuálisan végzett folyamatokat mostantól automatizálni lehet, így többek között a szerszámcserét és a feladatváltást is. Ezáltal lehetségessé vált a kezelő nélküli folyamatos megmunkálás.»

Oldal megosztása

Oldal megosztása