Intro.jpg

News Új mércét állítunk fel: optikai szálas lézeres vágás 12 kilowatt teljesítménnyel

Nagyobb sebesség és kibővített vágási spektrum. A Bystronic ByStar Fiber lézerrendszere egy 12 kilowatt teljesítményű lézert és az új «BeamShaper» funkciót tartalmazza. Ezen kívül egy új kialakítású vágófej gondoskodik az állandó vágási minőségről akár 30 milliméter lemezvastagság esetében is.

A lézeres vágási megrendelésekért folytatott versenyben a lemezmegmunkálóknak gyorsan, rugalmasan és költségkímélő módon kell gyártaniuk. A jó gyártási kihasználtság elérése szempontjából a levágott munkadarabonkénti legjobb ár és a gyors szállítási idő a döntő. A lézeres vágórendszereknek és speciális komponenseiknek nagy megmunkálási sebességet, megbízható vágási folyamatot kell biztosítaniuk és csekély karbantartási igénnyel kell működniük. Az a vállalat, amely így pozicionálja magát, megbízásokat nyer el és lépésről lépésre javítja termelékenységét. Ezek a növekedés előfeltételei.

Azért, hogy a növekvő versenyben ideális támogatást nyújthasson a lemezmegmunkálók számára, a Bystronic elindítja a következő teljesítményfokozatot az optikai szálas lézervágás területén: a 12 kilowatt teljesítményű ByStar Fiber lézerrendszert. A csúcsminőségű optikai szálas lézer egyet jelent a precíz Bystronic technológiával, a legmagasabb lézerteljesítményi fokozatban is stabil vágási folyamattal és a széles alkalmazási területtel. Az a technológiai ugrás, amit az eddigi
3–10 teljesítményfokozatról az új 12 kilowattos szintre történő váltás jelent, egészen rendkívüli.

A ByStar Fiber rendszeren alapuló vágási sebességek a 12 kilowattos lézerrel (a nitrogénes lézeres vágás során) átlagosan akár 20 százalékkal is emelkedhetnek az eddigi 10 kilowattos lézerforrással szemben. Ez növeli a termelékenységet a 3–30 milliméteres lemezvastagsági tartományban.

Stefan Sanson, a Bystronic Laser Cutting termékmenedzsere: «Ez a lézerteljesítmény olyan vállalatok számára érdekes, amelyek a 3 milliméter feletti anyagvastagságokban nagyobb vágási sebességet céloznak meg a termelésük időegységenkénti növelésére. Ennek eredménye: svájci minőség alacsonyabb darabköltségen.»

Új vágófej-kialakítás a folyamatstabilitásért

A stabil vágási folyamat és az állandóan magas munkadarab-minőség biztosításának központi eleme a vágófej. Ez még inkább vonatkozik a lézerteljesítményre, amelyet precízen és megbízhatóan a vágandó anyaghoz kell igazítani. Ennek érdekében a Bystronic következetesen továbbfejlesztette a ByStar Fiber rendszer vágófejét.

Az új vágófej keskeny kialakítása növeli a vágási folyamat biztonságát. A Bystronic csökkentette a különböző komponenseket, és a fontos műszaki funkciókat a vágófej belsejében helyezte el. Ez csökkenti az ütközés veszélyét a kiemelkedő levágott munkadarabokkal. Az új kialakítás kevesebb karbantartási ráfordítást és üzemeltetési költséget is jelent, mivel az integrált technika jobb védelmet nyújt például a vágási por jelentette szennyeződésekkel szemben.

Az állandóan pontos vágási teljesítményről, különösen a nagy lézerteljesítmény mellett végzett tartós vágási üzemmód esetében a vágófejbe épített hűtés gondoskodik. Ezáltal a Bystronic megvédi a lencséket és a vágófúvókát a túl magas termikus terheléstől.

Magas vágási minőség akár 30 milliméter vastagságig

Azon lemezmegmunkálók számára, akik a kínálatukat a legnagyobb anyagvastagságig szeretnék kibővíteni, a Bystronic további innovációval áll rendelkezésre. Az új «BeamShaper» funkció különleges vágási minőséget biztosít az akár 30 milliméter vastagságú acéllemezek esetében. Ez a funkció egy 12 kilowatt teljesítményű ByStar Fiber újonnan történő vásárlása esetén választható, vagy egy későbbi időpontban utólag is felszerelhető. A «BeamShaper» lehetővé teszi a lézersugár alakjának vastagabb lemezhez és a változó lemezminőséghez igazodó beállítását. 20–30 milliméter lemezvastagság esetén ezáltal ez az új funkció javítja a vágási élek minőségét és akár 20 százalékkal is növeli a vágási sebességet.

Oldal megosztása

Bystronic lights up the next level of power in fiber laser cutting: The ByStar Fiber with 12 kilowatts. For higher speed and an expanded cutting spectrum.

A Bystronic elindítja a következő teljesítményfokozatot az optikai szálas lézervágásban: a 12 kilowatt teljesítményű ByStar Fiber lézerrendszert. A nagyobb sebességért és a kibővített vágási spektrumért.

Swiss technology for constantly high cutting quality: Bystronic has consistently continued to develop the ByStar Fiber cutting head.

Svájci technológia az egyenletesen magas vágási minőségért: a Bystronic következetesen továbbfejlesztette a ByStar Fiber rendszer vágófejét.

Whether aluminum, non-ferrous metal, or steel: The Bystronic cutting head impresses with the highest precision in thin and thick sheet metals and profiles.

Legyen szó alumíniumról, színes fémről vagy acélról: a Bystronic vágófeje igazán meggyőző a vékony és vastag lemezekben és profilokban, a kiváló precizitással végzett vágás révén.

High cutting quality up to 30 millimeters: The new "BeamShaper" function enables exceptional cutting quality for steel.

Magas vágási minőség akár 30 milliméter vastagságig: az új «BeamShaper» funkció különleges vágási minőséget biztosít az acéllemezek esetében.

Oldal megosztása