ByTrans-Cross.jpg

News ByTrans Cross 4020: automatizálás nagyban

Mostantól a ByStar Fiber lézervágó rendszer nagyméretű, 4x2 méteres változatához is elérető az automatizáció. A méretválaszték kibővítésével a Bystronic az automatizáció iránti egyre növekvő és sokrétű igényeknek igyekszik eleget tenni.

4020-as mérettel bővült a ByTrans Cross automatizáció modellválasztéka. A be- és kitöltő rendszer így ideális kiegészítője a ByStar Fiber 4020 lézervágó rendszernek, amellyel 4x2 méteres munkadarabok is vághatók. Mindehhez akár 10 kilowatt teljesítmény is elérhető, a sokoldalú felhasználhatóság és a lehető legnagyobb vágási sebesség elérése érdekében.

„A termékpalettánk kibővítése a ByTrans Cross 4020-szal a lézervágás automatizálása iránti folyamtosan növekvő igényeket elégíti ki.” – mondta el Alain Meyer, a Bystronic automatizálási megoldásokért felelős termékmenedzsere. A ByTrans Cross-szal a felhasználók lényegesen felgyorsíthaják az anyagáramlást a vágási folyamat során. Ez a rendszer nagy sebességre lett tervezve. Egyrészt a magas darabszámú szériagyártás során teljesen automatikus betöltés és kirakodás valósítható meg vele, ugyanakkor meghagyja a lehetőséget a felhasználónak, hogy bármikor kézi anyagkezelésre térjen át.

Oldal megosztása

A ByTrans Cross a fiber lézervágó rendszer váltóasztalán a teljes betöltési és kirakodási folyamatot önállóan kezeli. Alain Meyer szerint a 4x2 méteres lemezek esetében ez óriási könnyebbség. Ekkora méretnél ugyanis egy bizonyos anyagvastagság felett már manuálisan nagyon nehezen kezelhetők a munkadarabok. A ByTrans Crossnak mindössze 75 másodpercre van szüksége, hogy feltöltse, majd leürítse a vágóasztalt.

Sokoldalú és bővíthető anyagkezelő rendszer

A ByTrans Cross 4020 nemcsak gyors, de nagyon sokoldalú is. A kulcs a betöltési és lerakodási egység moduláris kialakításában rejlik, amely számos alkalmazási lehetőséget nyit meg. Egyrészt hídként integrálható a lézervágó gép és a raktár közé, hogy menedzselje a teljes anyagáramlást. De raktárösszeköttetés nélkül, különálló megoldásként is ugyanilyen jól el tudja látni a gépet a legkülönbözőbb anyagú és vastagságú lemezekkel. Ebben a felállásban az alapváltozatban két kocsi biztosítja a nyersanyagok tárolását, de igény szerint akár egy további anyagkezelő kocsival is kiegészíthető a rendszer, az asztalról levett késztermékek tárolására.

Oldal megosztása