ByTube_Intro.jpg

News Csőmegmunkálás könnyedén

A Bystronic egy teljesen új lézeres vágórendszert fejlesztett ki a ByTube 130 berendezéssel. Ez különösen leegyszerűsíti a gyártóüzemek belépését a csőmegmunkálásba, vagyis egy olyan üzletágba, amely stabil jövő elé néz.

Sok fémmegmunkálást végző kis műhely (ún. job shop) és azok a műhelyek, amelyeket először gépesítenek ezekre a feladatokra, gyakran csupán a lapos lemezek megmunkálására korlátozza munkáját. Ezáltal fontos értékesítési lehetőségeket hagynak kihasználatlanul. Az új ByTube 130 lézeres vágórendszerrel a gyártóüzemek új ügyfélcsoportokat vonzhatnak magukhoz. A megmunkált csövek felhasználási területe ugyanis sokoldalú: az autó- és építőiparon kívül megrendelőik közé tartoznak a bútorgyártók ugyanúgy, mint a gép- és berendezésgyártók. Ezt a piaci potenciált érdemes kihasználni.

A ByTube 130 optimális megoldást jelent azon lemezmegmunkálók számára, akik szeretnék bővíteni portfóliójukat. Az automatizált rendszer minimálisra csökkenti a manuális beavatkozások számát, ezáltal különösen leegyszerűsíti a csőmegmunkálás területére történő belépést. A gép emellett a lehető legszélesebb igényeket is kielégíti: mivel a piaci potenciál 85 százaléka a kisméretű csövek területén jelentkezik, ezért a ByTube 130 berendezést 10–130 mm átmérőjű csövek megmunkálására terveztük. A gép betöltési kapacitása méterenként 17 kilogramm. A 2D vágófejjel az ügyféligények 90 százaléka teljesíthető, mivel a függőleges vágások képviselik a legnagyobb piaci részesedést.

Az optikai szálas lézer gondoskodik a sebességről és a rugalmasságról

A berendezés nyújtotta széles megmunkálási spektrum révén a felhasználók elérhetik a legkülönbözőbb megbízásokhoz nélkülözhetetlen rugalmasságot. Ezen túlmenően a ByTube 130 rendelkezik azzal a potenciállal, hogy pótolja a költséges és nagy ráfordítást igénylő megmunkálási lépéseket: egyre több gyártóüzem fedezi fel a lézeres vágást, mint a külön elvégzett darabolás és fúrás alternatíváját. A száloptikás lézerrel mindez egyetlen gépben elvégezhető – és egyértelműen gyorsabban. A tiszta vágási éleknek köszönhetően nincs szükség sorjátlanításra sem. Ez csökkenti a munkaerőigényt is. A nagy áthaladási sebesség révén ugyancsak csökken a darabköltség, ami igazi előnyt jelent a legjobb árért folytatott versenyben.

A ByTube 130 két – 2 vagy 3 kilowattos – teljesítményfokozatban kapható száloptikás lézerberendezése kiváló energiahatékonyságával tűnik ki. Miközben a száloptikás lézertechnológia már bevált eljárás a lapos lemezek vágása során, egyre nagyobb teret nyer a vékony és vastag anyagú csőmegmunkálás területén is. Egy további érv a száloptikás lézer mellett az állandóan egyenletes vágási minőség. A CO2-lézertől eltérően a hullámhossza miatt gond nélkül használható erősen tükröző színesfémek, például vörösréz és sárgaréz megmunkálására is.

Így a felhasználók három plusz előnyből is profitálhatnak: a megmunkálható anyagok sokszínűsége, a hatékonyság és a vágási pontosság. Aki képes a legkülönbözőbb anyagok megmunkálására, betartja a szűk határidőket és megbízhatóan jó minőségben dolgozik, az jó eséllyel indul a megrendelésekért folytatott versenyben.

A szoftver igazán profivá teszi a kezdőket is

munkadarabok és modellek megjelenítése, vágási tervek elkészítése, gyártási folyamat felügyelete: a modern lemezgyártás elképzelhetetlen nagy teljesítményű szoftver nélkül. Az új ByVision Tube kezelőfelülettel a Bystronic az összes olyan funkciót megjeleníti a képernyőn, amely a csövek lézeres vágásához kapcsolódik. A kezdőknek nincs szüksége alapos ismeretekre ahhoz, hogy megkezdjék a termelést a ByTube 130 berendezéssel. Gyorsan elvégezhetők a vágási feladatokhoz tartozó beállítások, és az interfész könnyen megérthető az intuitív funkciók révén.

A ByVision Tube a Bystronic már bizonyított ByVision szoftverén alapul, amelyet a Bystronic minden vágó- és hajlítórendszerén használ. Ezzel a meglévő ügyfelek is különösen gyorsan kiismerik magukat. Az új felhasználókat az intuitív szoftver a vágási tervek importálása és létrehozása során is támogatja, ami különösen kényelmessé teszi a vágási munkafolyamatok kezelhetőségét a ByTube 130 berendezésen. Legyen szó kis sorozatról vagy nagy megbízásról – a ByVision Tube révén a felhasználó gyorsan és hatékonyan eljut a megrendelés beérkezésétől a kész munkadarabok kiszállításáig.

Oldal megosztása

Versatile cutting technology: The ByTube 130 with up to 3 kilowatts of laser power.

Sokoldalú vágási technológia: ByTube 130 akár 3 kilowatt teljesítménnyel.

High productivity thanks to fast loading and unloading cycles.

Nagy termelékenység gyors be- és kirakási ciklusokkal.

Compact footprint and customizable configuration.

Kompakt felállítási felület és egyedi konfiguráció.

Oldal megosztása