Xpert pro 150 sheet metal bender

News Nagy teljesítményű moduláris csomag a hajlítás igényes művelőinek

Az Xpert Pro modellel a Bystronic egy csúcsminőségű élhajlító prést mutat be, amelyet modularitása révén a lemezmegmunkálók igényeiknek megfelelően alakíthatnak. Az Xpert-sorozat új modellje támogatja a folyamatsebességgel és rugalmassággal kapcsolatos legmagasabb szintű követelményeket is.

A moduláris kialakítás régóta teret nyert az autógyártásban. Az autógyártók a modelleket különböző kivitelekben kínálják, és az alapfelszereltség mellett a felszerelési változatok széles választéka is rendelkezésre áll. Az új Xpert Pro kifejlesztése során a Bystronicot is ez az elv vezérelte: Ügyfeleink három kivitel között választhatnak, amelyeket a tartozékokkal egyedileg alakíthatnak tovább.

Az Xpert Pro három kivitele különböző felhasználókat céloz meg: Az alapmodell (Classic Edition) ideális megoldást jelent a kis darabszámban dolgozó kis műhelyek vagy prototípusgyártók számára. A Performance Edition közepes méretű üzemek számára kínál megoldást nagyobb sorozatok gyors és megbízható gyártására. Ha ennél nagyobb sebességre van szükség az 1000 darabos sorozatok gyártására és a hatékonyság növelésére, akkor erre a Dynamic Edition nyújt megoldást a másodpercenkénti akár 20 milliméteres hajlítási sebességgel.


 

A lehető legnagyobb rugalmasság

 

Az Xpert Pro nyomóereje az egyes igényeknek megfelelően egyedileg beállítható. A beállítási tartomány 100 és 320 tonna között változik. Ezáltal akár 15 milliméteres lemezek hajlítása is gond nélkül elvégezhető. Hajlítási hosszként 3 vagy 4 méter választható. Akinek nagyobb tartományra van szüksége az ennél hosszabb alkatrészek megmunkálására, az két gépet csatlakoztathat egymáshoz.

A moduláris koncepció révén az élhajlító prés a gyártási követelményeknek megfelelőn beállítható – és ezen a területen a Bystronic egy lépéssel továbbmegy az autógyártóknál: Ha módosulnak az igények, akkor a konfiguráció rugalmasan testreszabható. Az egyes modulok, például a hátsó ütköző cseréje sem jelent problémát, és az összes tartozék könnyen felszerelhető utólag is.

Az Xpert Pro a hajlítószerszámok alkalmazása terén is rugalmas, ezért a szokásos kompatibilitási problémák ennél az élhajlító présnél nem jelentkeznek. A tervezők annyira nyitottra tervezték a szerszámbefogó rendszert, hogy a berendezések nagy választéka mellett más gyártók szerszámai is használhatók az élhajlító présben. Ez nagyobb mozgásteret biztosít a felhasználók számára a legkülönbözőbb alkatrészek hajlítási megmunkálása során.

Precíz és kényelmes hajlítás

A precizitás minden gyártási folyamat legfontosabb fokmérője. A bevált dinamikus domborításnak köszönhetően az Xpert Pro az első alkatrésztől kezdve pontos hajlítási eredményt ér el. A Bystronic szabadalmaztatott kompenzálórendszer hajlítás közben automatikusan elvégzi az alsó pofa illesztését. A még nagyobb folyamatbiztonság érdekében opcionális LAMS szögmérőrendszer áll rendelkezésre. A lemezvastagság ingadozásának kompenzálásán kívül a visszarugózási és hengerlési iránybeli különbségeket is helyesbíti.

Ezáltal az Xpert Pro megtakarítja a kezelők számára a fáradságos korrekciókat, és a programozást is megkönnyíti a kezelőszemélyzet számára: Az anyagvastagság és a hajlítási szög függvényében a ByVision Bending szoftver meghatározza az ideális hajlítási folyamatot. Ezáltal a csúcsminőségű élhajlító prés kényelem tekintetében sem hagy kívánnivalót maga után. A hajlítás soha nem volt gyorsabb és pontosabb, mint a Bystronic Xpert Pro présével.

Oldal megosztása

Modular machine concept: With a wide range of features, the Xpert Pro sheet metal bender fulfils the highest demands with regard to performance and flexibility.

Moduláris gépkialakítás: A funkciók széles kínálatával az Xpert Pro kielégíti a folyamatsebességgel és a flexibilitással szemben támasztott igényeket.

Precision from the very first part: Intelligent assistance functions enable bending sequences with maximum repetition accuracy.

Precizitás már az első munkadarab esetében: Az intelligens asszisztensfunkciók lehetővé teszik a hajlítási sorozatokat a legnagyobb ismétlési pontosság mellett.

Customized configuration: Depending on the range of applications, the Xpert Pro is available with between 100 and 320 tons of press capacity distributed over a bending length of 3 or 4 meters.

Egyedi kialakítás: Alkalmazási körtől függően az Xpert Pro 100–320 tonna nyomóerőt biztosít 3–4 méter hajlítási hosszon.

Flexible use of tools: A broad selection of bending tools and third-party compatibility open up new flexibility in bending.

Szerszámok rugalmas használata: Hajlítószerszámok széles választéka és az egyéb rendszerekkel való kompatibilitás új lehetőségeket nyit a hajlítás terén.

Simple operation using a touch screen and ByVision Bending: Load the bending plan, set up the machine, and start bending.

Egyszerű kezelés az érintőképernyő és a ByVision Bending kezelőfelület révén: Töltse be a hajlítási tervet, állítsa be a gépet és kezdje meg az élhajlítást.

Oldal megosztása