Xpert-80_1_di.jpg

News Számtalan funkció egyetlen élhajlítóban

Sokoldalú, mégis kicsi és kompakt a Bystronic új élhajlítója, az Xpert 80. Kis helyen elfér és könnyedén áthelyezhető, mégis nagy préserővel és hosszú munkafelülettel rendelkezik.

Kicsi és rugalmas

Az új Xpert 80-nal a Bystronic a mobil élhajlító gép koncepcióját folytatja, amellyel az Xpert 40 már jelentős sikereket ért el a piacon. Karsten Trautvetter termékmenedzser szerint az Xpert 40 népszerűsége arról árulkodik, hogy nagy az igény a gyors, ugyanakkor mobil hajlítórendszerekre. A Bystronic az Xpert 80-nal egy gyors élhajlítót kínál kompakt formában, amely szinte minden gyártókörnyezetbe beleillik. Mozgathatósága hatalmas előny a nagy méretű élhajlítókkal szemben, amelyeket fix helyre kell telepíteni és a kialakításukból adódóan gyakran rengeteg helyet foglalnak. Ez korlátozó tényező lehet ott, ahol a gyártási darabszám az ingadozó megrendelések miatt gyakran váltakozik . Az Xpert 80 ezzel szemben kevesebb, mint 3 négyzetméterny helyet foglal. Kompakt kialakításának köszönhetően mozgatható és bárhol felállítható. Az ingadozó mennyiségekkel és különféle darabokkal dolgozó, rugalmas bérgyártást ugyanúgy tökéletesen kiszolgálja, mint a nagy sorozatokat termelő szériagyártást. Ha az egyik nap például egy lézervágó gép mellé akarjuk állítani, másnap pedig egy több élhajlítóból álló sorba akarjuk illeszeteni, gond nélkül megtehetjük. 

Mégis sokat tud

Kisebb testvéréhez, az Xpert 40-hez képest az Xpert 80 esetében jóval nagyobb préserő gondoskodik a megmunkálható anyagok szélesebb spektrumáról, hiszen 1,5 méteres hajlítási hosszon akár 80 tonna erő is képes kifejteni.   Hosszabb munkafelület biztosítja, hogy akár több elemet is tudjunk hajlítani egyszerre. A 1,5 méteres teljes hosszon ugyanis egyszerre több hajlítási állomás alakítható ki. Ez rendkívül hasznos komplex munkadarabok előállításánál, hiszen így a végtermékhez szükséges összes alkatrész egyszerre hajlítható, egyetlen munkamenetben. Ezért sokan használják a szériagyártás kapacitásának megnöveléséhez – mondta el Karsten Trautvetter –,   hiszen töredékére csökkenthető vele az átállási idő. A gyorsabb folyamatokhoz ráadásul a nagyobb dinamika is hozzájárul: az Xpert 80 munkasebessége másodpercenként 25 mm.

Ergonomikus és energiatakarékos

Az Xpert 80 ergonomikus vonalai megkönnyítik a kezelését. A gép oldalán beépített fiókok biztosítják a helyet a szerszámoknak, hogy azok mindig kéznél legyenek. Ezt segíti az automata tárolórendszer is: csak bepattintjuk a szerszámot a helyére és már kész is. Az állítható magasságú, összecsukható asztal pedig munka- és tárolófelületként is használható.

Az Xpert 80 fejlesztése során a Bystronic nagy gondot fordított az energiafogyasztás mérséklésére is.  A környezetbarát hajtásrendszer dinamikus hajlítási folyamatot tesz lehetővé energiaveszteség nélkül. Az Xpert 80 pontosan annyi erőt alkalmaz, amennyire az adott alkatrész esetében szükség van, így megszünteti a felesleges energiahasználatot. Az intelligens funkciók, például az Energy Saver vagy az automatikus start-stop rendszer tovább növelik a gép hatékonyságát. A nagy hajlítógépekhez képest az Xpert 80 így gyakorlatila verhetetlen az egész hajlítási folyamatra számított energiafelhasználás terén. 

Oldal megosztása

For fast bending sequences with the highest levels of repetition accuracy.

Nagyobb sebesség: Gyors hajlítási munkamenetek nagy ismétlési pontossággal.

Up to 80 tons bending force for a wide spectrum of applications.

Nagyobb préserő: Akár 80 tonna hajlítóerő a szélesebb körű használhatóság érdekében.

Oldal megosztása